ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αίτηση ορισμού διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας κατέθεσαν δια πληρεξούσιου δικηγόρου 9 καθηγητές μέλη του σωματείου προκαλώντας τεράστια ερωτήματα για την κίνησή τους που γίνεται ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη ενώ η αίτησή τους το νωρίτερα που θα εξεταστεί είναι τη Δευτέρα δηλαδή 2 ημέρες πριν τις εκλογές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό την αίτηση, στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι εκλογές στο σωματείο θα γίνουν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, υπογράφουν ζητώντας να οριστούν μέλη του δ.σ. 2 εκπαιδευτικοί που είναι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή β/βαθμιας εκπαίδευσης γεγονός που σημαίνει ότι ένας εξ αυτών αν οριστεί στη διοίκηση και ταυτόχρονα επιλεγεί για τη θέση του διευθυντή θα έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι στα χέρια του ή αλλιώς θα αντιπολιτεύεται και θα ελέγχει τον εαυτό του.

Ταυτόχρονα ένας άλλος εκ των 9 που κατέθεσαν την αίτηση για ορισμό διοίκησης περιλαμβάνοντας και τον εαυτό του στην πρόταση βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από το σχολείο του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν πολύ καλά το τί συμβαίνει στα σχολεία.

Την ίδια ώρα η κίνηση αυτών των 9 εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην εκπαιδευτική κοινότητα με πολλούς εκπαιδευτικούς να σημειώνουν από το πρωί ότι τέτοιες κινήσεις μόνο κακό κάνουν και στο σωματείο και στον κλάδο και ίσως κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να διοικήσουν το σωματείο χωρίς εκλογές όπως έγινε και στην περίπτωση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας που δύο άτομα θεωρούν ότι εκπροσωπούν τον κλάδο χωρίς να έχουν καμία νομιμοποίηση από αυτόν.

Πάντως με αφορμή την κατάθεση της αίτησης για τον ορισμό διοίκησης έχει σημάνει συναγερμός στα συνδικαλιστικά όργανα εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων και έτσι τη Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ