ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε κινητοποίηση στο δημαρχείο Λάρισας, σήμερα στις 7 μ.μ. κάλεσαν σωματεία αυτοαπασχολουμένων της πόλης, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση κάλεσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και τα Σωματεία κυλικείων, ξυλουργών, συντηρητών καυστήρων, τα οποία σε ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας, η οποία, όπως λένε, τους έχει «γονατίσει»:

«Στην αγορά των πρώτων υλών που ροκανίζει το εισόδημά μας, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα που οδηγούνται στα ύψη λόγω και των υπέρογκων έμμεσων φόρων, στα ψώνια της βδομάδας». Προσθέτουν ότι τους έχουν πνίξει τα χρέη, «γιατί η κυβέρνηση, με τα απανωτά lockdown και την αποθέωση της “ατομικής ευθύνης”, οδήγησε χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις σε τεράστιες απώλειες τζίρου. Γιατί τα μέτρα που πήρε έβαλαν για λίγο τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί, όμως τώρα τα χρέη στην εφορία, στις τράπεζες, στους δήμους, στους παρόχους Ενέργειας είναι εδώ. Ο νέος “Γολγοθάς” των δόσεων σε συνθήκες μειωμένου τζίρου θα συνδυαστεί με το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων (μηδενικό αφορολόγητο, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσοι φόροι κ.λπ.) σε πλήρη ισχύ».

«Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί αρνούμαστε να ταΐζουμε τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί η δική μας ανακούφιση θεωρείται παράλογη και “εκτός δημοσιονομικής πραγματικότητας” και την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια μοιράζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, απ’ τον “αναπτυξιακό” και άλλους νόμους, πηγαίνοντας στις τσέπες των καρχαριών της “πράσινης” και “ψηφιακής” ανάπτυξης, στους καρχαρίες της Ενέργειας, του Τουρισμού», υπογραμμίζουν. Και απαιτούν κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καμία διακοπή ρεύματος, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, όπως και του 30% των υπόλοιπων χρεών σε εφορία και τράπεζες. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ κ.ά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ