24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ TΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας που καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Στο αίτημά μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο δεν έδωσαν θετική απάντηση, απλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!
Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης .

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Οικονομικά:
Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ