ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Μολονότι οι Απόκριες και η περίοδος του Καρναβαλιού έχουν ήδη παρέλθει , φαίνεται ότι στον Τύρναβο μόλις τώρα έχουν πέσει οι μάσκες.

Πρώτα , έπεσε με πάταγο η μάσκα του κ. Κόκουρα. Ο άνους δήμαρχος, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για την επιβολή του τέλους 0,5% επί του τζίρου των τοπικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιρρίπτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Γρήγορα, όμως, ο ίδιος διέψευσε τον εαυτό του. Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, ο Δήμος, έπειτα από εντολή δική του, λειτουργεί ειδικό λογαριασμό για την είσπραξη των οφειλών και των προστίμων του προαναφερθέντος τέλους , συνδεδεμένο μάλιστα με την Εφορία για την αυτοματοποιημένη διαχείριση των πληρωμών των καταστηματαρχών στον εν λόγω λογαριασμό.

Συνεπώς, η μάσκα του κ. Κόκουρα έπαψε να τον κρύβει. Είναι πλέον ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι που θα μπει στη ζωή και την καθημερινότητα όλων των Τυρναβιτών. Επίσης , τώρα όλοι κατάλαβαν την πηγή προέλευσης των χρημάτων για την κατασκευή της αχρείαστης νέας Πλατείας του Τυρνάβου : τα 300.000 περίπου ευρώ που θα διατεθούν από τον Δήμο για την Πλατεία προφανώς και θα προέλθουν από το υστέρημα των Τυρναβιτών, για να ισχυριστεί προεκλογικά ο κ. Κόκουρας ότι έκανε δήθεν έργο, λες και οι Τυρναβίτες τρώνε χορτάρι και δεν μπορούν να αντιληφθούν την αλήθεια των πραγμάτων που βιώνουν.

Ταυτόχρονα, όμως , έπεσαν οι μάσκες και για τον κ. Τσιόπα, ο οποίος , προφανώς επειδή πλησιάζουν οι νέες δημοτικές εκλογές , αρχίζει να λοιδορεί την πολιτική του κ. Κόκκουρα, επιτιμώντας τον για την φορομπηχτική και λανθασμένη οικονομική του διαχείριση, που αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η κριτική που ασκεί ο κ. Τσιόπας είναι σωστή , θα πρέπει όμως να αναρωτηθεί , αν και ο ίδιος είναι συνυπεύθυνος για την εφαρμογή της άθλιας αυτής πολιτικής. Μήπως δεν ήταν ο κ. Τσιόπας και η παρέα του αυτοί που αγκάλιαζαν τον κ. Κόκουρα αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των προηγούμενων δημοτικών εκλογών; Μήπως δεν ήταν ο κ. Τσιόπας και η παρέα του αυτοί που έκαναν έναν παρά φύσιν αγώνα για την τελική εκλογή του κ. Κόκκουρα ; Μήπως δεν ήταν ο κ. Τσιόπας και η παρέα του αυτοί που λυσσαλέα πολεμούσαν για να μην κερδίσει τις εκλογές η “Δράση Πολιτών” ;

Κατανοώ, λοιπόν, τώρα την απογοήτευση που αισθάνεται ο κ. Τσιόπας από την πολιτική του κ. Κόκουρα , καθώς το “καρπούζι βγήκε μάπα “. Όμως, πριν κάνει την κριτική του στον κ. Κόκουρα , καλά θα κάνει να ζητήσει και μια συγγνώμη από τους Τυρναβίτες , καθώς αυτός και η παρέα του φέρουν ευθύνη για την εκλογή του κ. Κόκουρα. Τώρα , μάλιστα , που οι μάσκες έπεσαν , θα τους ωφελήσει μια δημόσια αναγνώριση του λάθους που έκαναν, αν θέλουν βέβαια να έχουν κάποιο πολιτικό μέλλον, διότι ο κ. Κόκκουρας συμπαρασύρει και τους ίδιους στην απαξίωση που ήδη εκφράζεται από την τοπική κοινωνία.

Ένας ομφάλιος λώρος συνενοχής συνδέει τον κ. Κόκουρα και τον κ. Τσιόπα , για αυτό ο δεύτερος θα πρέπει γρήγορα να επιδιώξει την αποδέσμευσή του με μια ειλικρινή συγγνώμη , αν σκέφτεται στο μέλλον να ηγηθεί και κάποιας δημοτικής παράταξης με αξιώσεις. Διαφορετικά, ας μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια . Θα είναι χαμένος κόπος, αφού θα τον πνίξει η απαξίωση και η κατακραυγή που ήδη πνίγει τον εκλεκτό του, δηλαδή τον κ. Κόκουρα.

Ο καιρός γαρ εγγύς…οι μάσκες έπεσαν και οι Τυρναβίτες, τώρα , έχοντας δει την μεγάλη εικόνα , θα αποδώσουν τα του καίσαρος τω καίσαρι. Έγινε αντιληπτό ότι τα μικρόψυχα πολιτικά παιχνίδια αποβαίνουν εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ευημερίας των δημοτών μας. Γι αυτό και οι ίδιοι οι δημότες θα τιμωρήσουν με τρόπο οδυνηρό και θα ξεμπροστιάσουν εκείνους που θεωρούν ότι προστατεύονται ακόμη από τις μάσκες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ