Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗς ΟΛΜΕ

Στις 25 Μαΐου 2022, συμμετέχουμε στις εκλογές. Αναδεικνύουμε τους αντιπροσώπους μας για το 20ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. το οποίο θα αναδείξει το νέο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Κριτική για την προηγούμενη διετία της Ο.Λ.Μ.Ε.
Σε μια εποχή που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ν.Δ. απομειώνουν στοχευμένα και μεθοδικά εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα του κόσμου της εργασίας, τα οποία κερδήθηκαν με αγώνες και «αίμα», το οργανωμένο συνδικάτο θα πρέπει να είναι καταφύγιο του κλάδου που με αγωνιστική διάθεση και με έξυπνο σχεδιασμό να καθοδηγεί, να εμπνέει, να κινητοποιεί τον κάθε εργαζόμενο και όλους μαζί, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δέχεται.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. δυστυχώς κατά την προηγούμενη διετία είχε αναιμική παρουσία, σκιά του παλιού καλού εαυτού της, αγκυλωμένη σε στερεότυπα και νοοτροπίες του παρελθόντος, ασθμαίνουσα, έτρεχε πίσω από τις πρωτοβουλίες της Υπουργού Παιδείας αδυνατώντας να παρέμβει αποτελεσματικά και ν’ αναστείλει τις επιθέσεις και τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, τόσο στο θέμα της πανδημίας και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, όσο και στο θέμα των Υπηρεσιακών Μεταβολών και της παραγωγής νομοθετικού έργου που πολλαπλασιάζει ασφυκτικά τις υποχρεώσεις των καθηγητών και αφαιρεί αρμοδιότητες από τη λειτουργία και τις δικαιοδοσίες του Συλλόγου Διδασκόντων, την ώρα που οικονομικά ο κάθε συνάδελφος …καταβαραθρώνεται !

Η Δημόσια Εκπαίδευση απειλείται ευθέως και η Ο.Λ.Μ.Ε., με αυτούς τους συσχετισμούς, δεν μπορεί ν΄ανταποκριθεί !

Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια αγωνιστικός (εν μέρει με περίσσια υποκρισίας – ΔΑΚΕ ή ουτοπικά επαναστατικός – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) αλλά ρεαλιστικά παρεμβατικός και αποτελεσματικά καθοδηγητικός, ανάλογα με τη συγκυρία και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου.

Η Π.Ε.Κ. με ρεαλιστική ματιά, εμπειρία και ανανεωτικό λόγο καταθέτει θέσεις και προτάσεις, με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματικής συνέπειας:

-πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους

-συνδικαλιστικό κίνημα που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους

-τα εργασιακά μας δικαιώματα – ασφάλεια & σταθερότητα (καμία απόλυση – καμία δυσμενή μετακίνηση – μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους)

-μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας

-κανένας εκπαιδευτικός με μισθό κατώτερο των 1000 €

-13ο και 14ο μισθό, ξεπάγωμα των Μ.Κ. της διετίας 2016-17, Μόνιμη μισθολογική αναβάθμιση, όχι συγκυριακή αντιμετώπιση των αναγκών μας με Vouchers των 200 ευρώ !

-ισχυρή Γενική εκπαίδευση και ισότιμη Επαγγελματική εκπαίδευση

-στήριξη της Ειδικής Αγωγής

-ουσιαστική επιμόρφωση

-κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία

-διαφάνεια και αξιοκρατία παντού

-όχι στην επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών με διοικητικές γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο βασικό τους παιδαγωγικό- διδακτικό καθήκον.

– Καμία ατομική αξιολόγηση! Όχι, στην εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Η προτεινόμενη Αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων δεν προσφέρει οτιδήποτε στη μαθησιακή παιδαγωγική λειτουργία, και το μόνο που κατορθώνει είναι να φορτώσει τους εκπαιδευτικούς με ένα επιπλέον γραφειοκρατικό «καθήκον». Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου με ολοκληρωμένη πρόταση, ως πρωτοβουλιακή λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων με μοναδικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.
-να σταματήσει η αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στην αυξανόμενη παραβατικότητα και ενδοσχολική βία και στη βία ειδικότερα εναντίον των εκπαιδευτικών.
-να παρθούν μέτρα για την κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιούργησε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.
-η Τράπεζα θεμάτων θα μπορούσε να είναι χρήσιμη μόνο ως αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα.
– συνεχίζουμε τον αγώνα μας εναντίον των αντεργατικών ρυθμίσεών του Ν. Χατζηδάκη για τον έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης, πάντα με γνώμονα όμως την προστασία του σωματείου.

Οι υποψήφιοι της Π.Ε.Κ. για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:

Γιαννόπουλος Βασίλειος ΠΕ13 15ο Γ/σιο Λάρισας

Γιουρούκης Αργύρης ΠΕ04.05 ΕΠΑ.Λ. Τυρνάβου

Γκουνέλας Χρήστος ΠΕ01 Γ/σιο Ευυδρίου, Γ/σιο Βαμβακούς, Γ/σιο Φαρσάλων, 9ο Γ/σιο Λάρισας

Γώγου Πωλίνα ΠΕ02 Διάθεση Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Δημητρίου Γιάννης ΠΕ02 12ο ΓΕ.Λ. Λάρισας

Καλτάσης Δημήτρης ΠΕ17.02 1ο Ε.Κ. Λάρισας

Λίταινα Μίνα ΠΕ02 Εν.Ε.Ε.Γυ.-Λ. Λάρισας

Μποζίδου Σταυρούλα ΠΕ02 3ο Γ/σιο Λάρισας

Νταφούλης Θεόδωρος ΠΕ02 Γ/σιο Πλατυκάμπου

Παλαιομίχα Ρούλα ΠΕ11 9ο Γ/σιο Λάρισας

Παπαγιάννης Βασίλειος ΠΕ11 11ο ΓΕ.Λ. Λάρισας

Παπαγιάννης Ευθύμιος ΠΕ01 1ο ΓΕ.Λ. Ελασσόνας

Τασιοπούλου Βίκυ ΠΕ02 6ο Γ/σιο Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ