Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΘ. ΦΟΥΝΤΑ

Δεν παραξενεύει κανένα μας το παραλήρημα του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, στην τελευταία του δήλωση (3/6/2022). Αυτοί που παρακολουθούν τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και τις γενικές της συνελεύσεις, γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος, με επιμερισμό «καθηκόντων και ρόλων» από τη ΔΑΚΕ έχει αναλάβει «εργολαβικά» τις επιθέσεις λάσπης στην ΑΣΕ ακόμη και να γράφει ασυνάρτητα πράγματα, ιδιαίτερα όταν η ΔΑΚΕ στριμώχνεται και πρέπει να βάλει πλάτη προκειμένου να περνάει η αντιλαική – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα επειδή ο Φούντας είναι γυμναστής ξέρει «να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» για να μην κουβεντιάζονται τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους εργαζόμενους.

Για τη συγκεκριμένη του δήλωση αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας , επισημαίνουμε τα εξής:

Η επιτροπή Ειρήνης Λάρισας , το Εργατικό Κέντρο, έστειλαν κείμενο κάλεσμα σε σωματεία και φορείς της πόλης μας για τη δημιουργία επιτροπής αγώνα ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας (και στην πόλη μας).Αυτό το κάλεσμα ζητήσαμε να συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Aντi λοιπόν να γίνει συζήτηση ο προεδρεύων το ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίαση, δημοσιεύοντας ενδιάμεσα αυτό το εμετικό κείμενο.

Μας κατηγορεί ότι το κάλεσμα “…αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια και δημοσιεύει ευαίσθητα (sic!) στρατιωτικά δεδομένα που αφορούν την άμυνα της χώρας”και ότι “με αυτόν τον τρόπο μπορεί πιθανά να εκτεθεί η χώρα σε ενδεχόμενο κίνδυνο, στις γνωστές εξωτερικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν την ασφάλειά της”, “… θεωρούμε ότι δυνητικά μπορεί να βλάψει τα Εθνικά συμφέροντα”.

Πέρα ότι τα περίφημα «ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα» είναι δημοσιεύματα του τύπου που ο καθένας μας τα έχει διαβάσει, φαίνεται ότι η ΔΑΚΕ δε διάβασε τα δημοσιεύματα και του τοπικού τύπου, με τίτλους «οι Αμερικανοί ήρθαν για να μείνουν (στην πόλη μας)», «οι θεριστές (κατασκοπευτικά drones) ήρθαν για να μείνουν». Δε διάβασε για τις επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών στην 110 πτέρυγα μάχης για να εξορμούν οι αμερικανοί από εδώ.

Είναι σίγουρο όμως ότι η ΔΑΚΕ διάβασε με μεγάλη προσοχή παλιότερη έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή προς την κυβέρνηση να επιχειρήσει « και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία», καθώς το κείμενό της κουμπώνει άριστα μ’ αυτή την προτροπή.

Εμείς υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εγκυμονεί μόνο κινδύνους για το λαό, η μετατροπή της χώρας μας και της Λάρισας σε αμερικανοτοϊκό ορμητήριο ελλοχεύει τον κίνδυνο αντιποίνων όπως κατά καιρούς έχουν δηλώσει Ρώσοι αξιωματούχοι. Σε αυτό, όπως και για τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ δε θέλει να πάρει θέση η ΔΑΚΕ, γιατί πρέπει να εξηγήσει σε τι ακριβώς εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας, οι ελληνικοί patriot που στάλθηκαν στη Σαουδική Αραβία ή η ελληνική στρατιωτική αποστολή που στάλθηκε πρόσφατα στη …Μοζαμβίκη (ναι, πιστέψτε το!) ή στο Αφγανιστάν, το Κόσσοβο και αλλού;

Γιατί να δίνονται τεράστια ποσά για τις αποστολές αυτές όταν τα σχολεία κυριολεκτικά στενάζουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. ‘Οταν η υλικοτεχνική υποδομή τους είναι άθλια…, όταν χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές θα απολυθούν τις επόμενες μέρες λόγω «έλλειψης κονδυλίων» για τη μονιμοποίηση τους.

Να απαντήσει στο ερώτημα πόσο, τελικά, η εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και προστασίας για το λαό μας; Πόσο, για παράδειγμα, μας προστάτευσαν οι “σύμμαχοί” μας, στην περίπτωση των Ιμίων, της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο; Τι λένε οι «σύμμαχοί μας» για την τουρκική επιθετικότητα; ……απλά η μόνιμη απάντησή τους είναι «βρείτε τα…» νίπτοντας τας χείρας τους ….

Η ΔΑΚΕ θεωρεί ότι “Η ενασχόληση των συνδικαλιστικών Σωματείων με θέματα πέρα και έξω από τις αρμοδιότητές τους, μειώνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία τους και δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την επίλυση των πραγματικών αναγκών των συναδελφισσών και των συναδέλφων. …”. Αλήθεια; Δηλαδή, ένα ψήφισμα ενάντια στον Πόλεμο ή για τον (διψήφιο πλέον) πληθωρισμό, για τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια και τα καύσιμα η απαίτηση για κατάργηση των φόρων στα βασικά είδη κατανάλωσης, τα καύσιμα , την ενέργεια είναι έξω από τις αρμοδιότητες ενός εκπαιδευτικού σωματείου, τα μέλη του οποίου υφίστανται όλα τα παραπάνω; Προφανώς η λογική της ΔΑΚΕ και του Φούντα είναι πως ότι δεν εξυπηρετεί τον κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι κομματικός συνδικαλισμός!

Να ενημερώσουμε , ότι η ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ σε οτιδήποτε προτείνουμε για θέματα εκπ/κά (εξετάσεις PISA, Αξιολόγηση, δηλώσεις Κυμπούρογλου για Παράλληλη Στήριξη, για κινητοποιήσεις αναπληρωτών, …) αλλά και γενικότερα (εξελίξεις στην Ουκρανία, ακρίβεια, …) απέχει από τη σχετική ψηφοφορία, μπλοκάρει τη λειτουργία του ΔΣ εκμεταλλευόμενη το καταστατικό που προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία πρέπει να είναι παρόντα τα επτά από τα εννέα μέλη του ΔΣ. Με την “καραμελίτσα” “… για να μη συμβάλλουμε με την παρουσία μας στην εκτέλεση κομματικών εντολών”. Η στάση της τελικά είναι αποκαλυπτική για το ποιον θεωρεί πραγματικό εχθρό της και ποιον, -ους “κοινωνικούς της εταίρους”.

Επειδή λοιπόν βάζει φρένο σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει αγωνιστικό προσανατολισμό στο σωματείο, φροντίζει να εκφυλίσει κάθε διαδικασία του σωματείου, προσπαθεί ανακαλύπτοντας «εχθρούς» της πατρίδας να καλύψει τη στάση της.

Πραγματικά καταλαβαίνουμε ότι η έδρα στο ΔΣ που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στις εκλογές του Φλεβάρη, αλλά και ο αντιπρόσωπος που εκλέξαμε για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, η άνοδος των ποσοστών της ΑΣΕ, στο σωματείο μας αλλά και πανελλαδικά, την ενοχλούν και την ανησυχούν.

Αλλά τι να γίνει, λίγο ξυδάκι ίσως…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ