ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στη δημιουργία υπαίθριου χώρου αναψυχής και εκδηλώσεων στην Βαμβακού προχωρά ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 103.154,29 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Leader» της ΑΕΝΟΛ, αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου κοντά στα σχολικά κτήρια και στη διαμόρφωση του για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων με μέγιστη χωρητικότητα 100 θέσεις.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης του έργου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με ιδιαίτερο κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Βαμβακούς αλλά και ολόκληρης της επαρχίας μας. Χώροι όπου μπορούμε να συναντιόμαστε, να συμμετέχουμε σε δρώμενα πάσης φύσης, αθλητισμού, παράδοσης, πολιτισμού, είναι απαραίτητοι, αν θέλουμε να λέμε πως πρέπει να χωριά μας να παραμείνουν «ζωντανά». Έχω βαθιά την πεποίθηση ότι αυτός ο νέος χώρος εκδηλώσεων που θα διαμορφωθεί στη Βαμβακού, θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον σημείο αναφοράς για σπουδαία πράγματα».

Το έργο αφορά στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στην Τ.Κ. Βαμβακούς με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Μελετήθηκε με βάση τη διαμόρφωση ελεύθερων υφισταμένων κοινόχρηστων χώρων σε χώρους συγκέντρωσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας, και συναναστροφής των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα κυρίως την εποχή των διακοπών.

Στόχος είναι να αποδοθεί στο χώρο ο χαρακτήρας που του αρμόζει, διατηρώντας τη φύση και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, με ήπιες αναπλάσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα περιβαλλοντική εικόνα.

Η διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων πλησίον των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στην ΤΚ Βαμβακούς, θα αποτελεί τμήμα της συνολικής αντιμετώπισης της ανάπτυξης και τόνωσης των χωριών.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική αναζωογόνηση και την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και συνδέεται άρρηκτα τόσο με την ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές επεμβάσεις, αυτές θα πραγματοποιηθούν κυρίως με υλικά που υπάρχουν στο υπό ανάπλαση περιβάλλον (πέτρα, χώμα, φύτευση) και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη σύνδεση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με την διεύρυνση και αναβάθμιση της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι 120 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ