Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Μέρας μέλος του ΔΣ του ΙΣΛ

Ως ιδρυτικό μέλος της Ν.Ι.ΚΙ-ΙΣΛ και ως υποψήφιος της για το ΔΣ στις επικείμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας της αντίπαλης παράταξης, δεν αντέχω στον πειρασμό να μην τοποθετηθώ απέναντι σε όσα παραπλανητικά και παρελκυστικά γράφτηκαν εναντίον της μέχρι τώρα πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ.

Πρώτον, όσον αφορά το θέμα της πανδημίας, ο Σύλλογος μας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο με θέσεις, έγκυρη ενημέρωση και πρωτοποριακές προτάσεις στην αντιμετώπισή της, αλλά παράλληλα με αυστηρή και σκληρή κριτική απέναντι στην πολιτική διαχείριση όπου και όταν έπρεπε. Με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας Ντίνο Γιαννακόπουλο, που η δράση του σε όλα τα επίπεδα ήταν απίστευτη, γεγονός που καταξίωσε τον Σύλλογο μας τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στην κοινωνία της Λάρισας αλλά και πανελλαδικά.

Τον ακούραστο Γεν. Γραμματέα Βασίλη Πινακά και παράλληλα αντιπεριφερειάρχη ΠΘ, με την κορυφαία πρόταση για συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα προς αποσυμφόρηση των περιστατικών στα νοσοκομεία και την λειτουργία ειδικού κτιρίου καραντίνας πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Την κορυφαία επιστήμονα, αντιπρόεδρό μας Ρένα Μακρή που μαζί με τους συναδέλφους της κράτησε όρθια την ΠΦΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Το μέλος του ΔΣ και περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Κομνό που έδωσε και την ψυχή του στη ΜΕΘ σώζοντας συμπολίτες μας συντονίζοντας παράλληλα το έργο του κρατικού τομέα. Το πολύπλευρο έργο των 2 μελών μας Αθηνάς Γόμπου και Γιάννη Νταβέλη στις ιδιωτικές κλινικές, όπως και των υπόλοιπων συναδέλφων του ΔΣ Ζ.Νταϊλιάνα, Αθ.Σαρατζιώτη, Ε. Τζιαστούδη αλλά και εμού του ιδίου, ιδιαίτερα στην εμβολιαστική κάλυψη εκατοντάδων συμπολιτών μας στο ιατρείο και στο σπίτι.

Η συνεργασία του Προέδρου μας με όλους τους φορείς, Ιατρική Σχολή, Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, Υγειονομικοί φορείς, Ένωση Παιδιάτρων, Διοικήσεις Νοσοκομείων και Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό υπήρξε άψογη και υποδειγματική.

Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν στην αντίπαλη παράταξη γιατροί που να πιστεύουν πως, όταν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία σε περιόδους υγειονομικής κρίσης, δεν θα πρέπει να διακομίζονται οι άρρωστοι στον ιδιωτικό τομέα και να τους αφήνουμε να πεθαίνουν για να μην «θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες κλινικών»! Ο δογματισμός έχει και τα όρια του! Χώρια δε που αποκρύπτεται επιμελώς πως όσοι ασθενείς διακομίστηκαν προς αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ, δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους!

Δεύτερον, είναι λυπηρό οι ιδιώτες γιατροί να αποκαλούνται «αυτοαπασχολούμενοι» για καθαρά ιδεολογικούς λόγους και σκοπιμότητες και να βαφτίζεται το έργο που παράγεται στον ιδιωτικό τομέα ως αποκλειστικά κερδοσκοπικό, όταν εκεί εργάζονται περίπου οι μισοί γιατροί του Συλλόγου μας, εξοπλίζουν και συντηρούν τα ιατρεία τους με ίδια κεφάλαια, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους κρέμεται η δαμόκλεια σπάθη του clawback.

Τρίτον, πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύνονται για δήθεν ανήμπορους συναδέλφους μας που δεν μπορούν να πληρώσουν την δήθεν αυξημένη συνδρομή στο Σύλλογο, που προσβάλλονται άμεσα ενώ η πραγματικότητα διαψεύδει. Η συνδρομή στο Σύλλογό μας είναι από τις χαμηλότερες στην Χώρα για τον αριθμό των μελών και στα ίδια επίπεδα εδώ και 10 χρόνια, οι άνεργοι και οι στρατευτεμένοι δεν πληρώνουν συνδρομή, οι νέοι γιατροί τα δέκα πρώτα χρόνια πληρώνουν 3 ευρώ για τον ΙΣΛ συν 2 ευρώ για τον ΠΙΣ τον μήνα (2 καφέδες) ενώ οι γιατροί πάνω από 10ετία 4 ευρώ στον ΙΣΛ συν 2 στον ΠΙΣ τον μήνα (2,5 καφέδες)!

Απαιτείται λοιπόν μεγαλύτερη σοβαρότητα από μια ιστορική συνδικαλιστική παράταξη που στο όνομα της ψηφοθηρίας φοράει τα κομματικά γυαλιά του Περισσού, παραπλανά και ισοπεδώνει αρχές και αξίες, οχυρώνεται πίσω από δογματικές θέσεις και απαξιώνει το έργο που επιτελείται στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα. Θα περίμενε κανένας η διαφορετική προσέγγιση των πολιτικών Υγείας να προάγει την σύνθεση με ρεαλιστικές προτάσεις και όχι να υψώνει αξεπέραστα τείχη και με πρωτοφανή για γιατρούς φανατισμό, διχάζοντας παράλληλα το ιατρικό σώμα!

Οι αναχρονιστικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις για την Υγεία που πιστεύουν, οι γιατροί και ο ελληνικός λαός τις έχουν αφήσει πίσω εδώ και πολλά χρόνια! Οι γιατροί στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου μας δεν θα αφήσουν να περάσει το ψέμα, η παραπλάνηση και ο κομματισμός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ