ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 78ΧΡΟΝΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟ Ε.Α.

Την επαναφορά έπειτα από 28 χρόνια αποστρατείας, του Ταξίαρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη αποφάσισαν το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ προκειμένου να τον διορίσουν διοικητή της ίλης ιππικού, το οποίο ξαναϊδρύεται στην Ελλάδα έπειτα από 50 χρόνια!

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης αποστρατεύθηκε το 1994 και αργότερα ασχολήθηκε με την πολιτική και διετέλεσε δήμαρχος Πεντέλης.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, ο επανελθών Ταξίαρχος, τοποθετήθηκε διοικητής ίλης ιππικού, ωστόσο το περίεργο είναι πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου απόστρατος διορίζεται αυτό συμβαίνει συνήθως υπό το καθεστώς κάποιου συμβολαίου. Όμως στην περίπτωση του Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ο ταξίαρχος επανήλθε εν ενεργεία.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από έναν Ταξίαρχο που δεν έχει αποστρατευθεί και υπηρετεί στην παραμεθόριο.

Το ιππικό λοιπόν μετά από 5 δεκαετίες …ξαναιδρύεται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το νεοσυσταθέν ιππικό αυτή τη στιγμή αποτελείται από 6 άλογα και 13 αξιωματικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ