ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Χρέος της δημοτικής αρχής να τις απομακρύνει και να μην επιτρέψει τη δημιουργία καινούργιων

Μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ατμοσφαιρικής ρύπανσης με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και όχι μόνο, έγινα πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Τυρνάβου που βίωσαν την αποπνικτική ατμόσφαιρα και την έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε παράνομη χωματερή που λειτουργεί στα όρια του Τυρνάβου στο δρόμο προς το Δαμάσι.

Η καπνοί της χωματερής σε συνάρτηση με το άναμμα των τζακιών, την καύση πέλετ και πάσης φύσης καύσιμης ύλης αμφιβόλου ποιότητας, την συχνή καύση καλωδίων για εξαγωγή χαλκού και την υγρασία συνθέτουν ένα εκρηκτικό τοπίο που μόνο προβλήματα προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής.

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Τύρναβος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, αλλά στον Τύρναβο έτυχε να γίνει λόγω της πυρκαγιάς αντιληπτό το πρόβλημα. Μάλιστα ήταν τέτοια η έντασή του, που όπως καταγγέλθηκε στο paidis.com ακόμη και οι πρόβες χορωδίας σταμάτησαν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Εδω και χρόνια η σελίδα παρουσιάζει συχνά – πυκνά παράνομες χωματερές σε όλο το δήμο Τυρνάβου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και καλώντας τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να δώσουν άμεσα λύσεις.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η αδυναμία των δημοτικών αρχών και η ασυνειδησία κάποιων πολιτών εντείνουν το πρόβλημα και όλος ο δήμος θυμίζει μία απέραντη χωματερή.

Αδυναμία, αδιαφορία, ασυνειδησία και ατιμωρησία είναι οι 4 λέξεις που οδηγούν στο πρόβλημα και πλέον ήλθε η ώρα η δημοτική αρχή να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κατάσταση. Πρώτα από όλα πρέπει να καθαρίσει άμεσα τις δεκάδες χωματερές που έχουν ξεφυτρώσει ακόμη και δίπλα στα σπίτια σε Τύρναβο, Αμπελώνα και χωριά. Στη συνέχεια να κλείσει αυτούς τους χώρους και σε περίπτωση που οι εκτάσεις ανήκουν σε ιδιώτες να θέσεις τους ιδιοκτήτες προ των ευθυνών τους ώστε να προστατέψουν την περιουσία τους και τέλος ας στείλει και στον εισαγγελέα κάποιους από τους ασυνείδητους που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα, μήπως και σταματήσει το κακό.

Αλλωστε η τελευταία φωτιά στη χωματερή έδειξε πόσο έντονο μπορεί να γίνει το πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών. Αυτό ας το αναλογιστούμε όλοι μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ