ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ε. Λιακούλη συναντήθηκε με μαθητές σχολείων του νομού

Με μαθήτριες και μαθητέςτου 2ου Γυμνασίου Λάρισας και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσας, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων, συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με ξεχωριστή χαρά υποδέχτηκα στο Κοινοβούλιο, τις μαθήτριες και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λάρισας και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσας, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Η παρουσία τους αποτέλεσε μια νότα φωτός στην κοινοβουλευτική καθημερινότητα, που έχει πια “συννεφιάσει” από τα πολλαπλά προβλήματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία.

Η παρουσία των αυριανών πρωταγωνιστών της Λάρισας, με τη γνήσια φιλομάθεια, το ειλικρινές χαμόγελο και το καθαρό βλέμμα, αποτελεί εγγύηση ελπίδας, για ένα καλύτερο μέλλον προκοπής και δημιουργίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του Τόπου μας.

Εδώ στο “Ναό της Δημοκρατίας”, στην αίθουσα “Ελευθερίου Βενιζέλου”,υπό το άγρυπνο βλέμμα των ένδοξων πρωταγωνιστών της Ιστορίας μας και τις αναπαραστάσεις καθοριστικών γεγονότων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1821 – 1830, είχα την ευκαιρία να τους υπενθυμίσω πόσο “εύθραυστες” είναι η Δημοκρατίακαι η Ελευθερία. Δεν πρέπει να τις θεωρήσουν ποτέ δεδομένες, αλλά έχουν χρέος, αύριο ως ενήλικοι ενεργοί πολίτες, να τις φυλάττουν “ως κόρη οφθαλμού”.

Καθήκον δικό μας, είναι να τους ανοίγουμε δρόμους, όπου θα μπορέσουν να βαδίσουν με ασφάλεια και ανθεκτικότητα. Να οικοδομούμε στέρεες βάσεις, όπου θα πατήσουν στη δική τους ανοδική πορεία προόδου.

Γνωρίζω καλά, πως η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, δημιουργεί αλλεπάλληλα σύνθετα αδιέξοδα στην καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε καθημερινά με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις, να στηρίζουμε την Παιδεία -αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό της ρόλο ως εργαλείο κοινωνικής ανοδικότητας- και να δίνουμε λόγο και ρόλοστουςνέους.

Εύχομαιαπό καρδιάςστα παιδιά μας,καλή πρόοδο. Είθε να διαπρέψουν, σε όποιον τομέα αυτάεπιθυμούν, και να χαρίζουν πάντοτε περηφάνια και αισιοδοξίασε όλους μας, πρωτίστως στις οικογένειές τους και στους άξιους εκπαιδευτικούς.

Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά της Λάρισας.

Γι’αυτούς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ