Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Νέα παρέμβαση, μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, πραγματοποίησε σήμερα η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ενόψει της συζήτησης που ξεκίνησε του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου κ.λπ.», με την οποία ζητά, με νομοτεχνική ρύθμιση, να συμπεριληφθούν οι δύο οικισμοί Κουλούρας και Αλεξανδρινής και να αρθεί η αδικία σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση με κατοίκους της περιοχής και συνάντηση με εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Κουλούρας του Δήμου Τεμπών, ενόψει του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η κ Λιακούλη επεσήμανε :

«Συναντήθηκα με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την αδικία που υφίστανται, απολύτως αναιτιολόγητα, καθώς δεν είναι αυθαίρετοι καταπατητές , αλλά μικροϊδιοκτήτες.

Υπενθυμίζω ότι ήδη από το Φεβρουάριο του 2020, είχα φέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα στη Βουλή, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι ευθύνες διαχρονικές.

Οι συντοπίτες μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χρονίζον ζήτημα.

Βάσει Νόμου του 1996, κλήθηκαν να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, όπως και έπραξαν. Ενώ σε άλλες περιοχές, η διαδικασία της εξαγοράς προχώρησε και εκδόθηκαν τίτλοι κυριότητας, αντιθέτως για την Κουλούρα και την Αλεξανδρινή η διαδικασία σταμάτησε, χωρίς περαιτέρω εξέλιξη στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Το 2018, οι αρχικοί αιτούντες κλήθηκαν να αιτηθούν εκ νέου, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, την εξαγορά. Η διαδικασία εκκίνησε πάλι, οι πρώτοι τίτλοι ιδιοκτησίας εκδόθηκαν μέσα στο 2020, αλλά ξαφνικά – με προφορική εντολή του Υπουργείου Οικονομικών – διακόπηκε, οδηγώντας τους μικροϊδιοκτήτες ξανά σε αδιέξοδο.

Το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση, εύλογα τους έχει προκαλέσει εντονότατη ανησυχία. Επιπλέον, εάν δεν τροποποιηθεί, προκύπτει άνιση μεταχείριση, εν συγκρίσει με όσα εφαρμόστηκαν στις γειτονικές περιοχές.

Η κατάφωρη αδικία εις βάρος των συμπολιτών μας, πρέπει να αποτραπεί.. Συντάσσομαι με το αίτημά τους, για μια δίκαιη, βιώσιμη και οριστική επίλυση του θέματος, που δεν θα οδηγεί σε οικονομική εξόντωση, όπως οι διατάξεις που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση .

Η Πολιτεία, χωρίς προφανώς καμία περιβαλλοντική “έκπτωση”, έχει χρέος να δει με ευαισθησία το θέμα.

Δεσμεύτηκα, ως Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να εξαντλήσω κάθε θεσμικό μέσο, στην υπό εξέλιξη διαδικασία επεξεργασίας και τελικής ψήφισης του Νομοσχεδίου.

Προτείνω σήμερα στη Βουλή νομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι της περιοχής Κουλούρας και Αλεξανδρινής.

Καταθέτω το κείμενο στη Βουλή και ζητώ από τον κ Υπουργό να το αποδεχθεί.

Καλώ όλους τους βουλευτές Λάρισας να το στηρίξουν »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ