Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΛ πραγματοποίησε το Σάββατο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο διαδήλωσης διαμαρτυρίας της επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους, ενάντια στο διαβόητο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Λαρισαία Βουλευτής, αφού συζήτησε αναλυτικά μαζί τους, επαναλαμβάνοντας την αταλάντευτη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα και στα τεκμηριωμένα αιτήματά τους, δήλωσε τα εξής:

«Με το πολυνομοσχέδιο – “έκτρωμα”, που η Κυβέρνηση εισάγει στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία επιφέρει πολλαπλά χτυπήματα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, θυσιάζοντας κεκτημένα ετών, στο βωμό ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων.

Μεταξύ των κατάπτυστων διατάξεων, πρωταγωνιστούν οι νέες ρυθμίσεις για το νερό, που ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα για την ιδιωτικοποίησή του.

Σε ένα κεφαλαιώδες για το Λαό ζήτημα, όπως το δημόσιο κοινωνικό αγαθό του νερού, δεν χωρούν μισόλογα και κενολογίες. Το κυβερνητικό “κρυφτούλι”, με τις αόριστες υποσχέσεις, τα γενικόλογα “ήξεις – αφήξεις” και τα προφορικά διορθωτικά “μπαλώματα”, που παίζουν τα γαλάζια στελέχη τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός είναι – για μια ακόμα φορά – έκθετος. Οι ενστάσεις  της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, για αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων και μη συμβατότητά  τους με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτελούν κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη.

ΝΤΡΟΠΗ, την ώρα που ο Ελληνικός Λαός ακόμα μοιρολογά τα παιδιά μας, η Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει ξανά το Σύνταγμα “κουρελόχαρτο”, να ποδοπατά ακόμα ένα δημόσιο αγαθό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικητικές φωνές των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, στη Λάρισα και πανελλαδικά, με τη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις φωνές του νομικού κόσμου, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, κάθε πολίτη που νοιάζεται για το περιβάλλον.

Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει ΔΗΜΟΣΙΟ αγαθό.

Η ύδρευση αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας, όπως υπενθυμίζει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Καμία διόρθωση δεν θεραπεύει το ανοσιούργημα που ο κ. Μητσοτάκης φέρνει τη Δευτέρα στην Ολομέλεια. Μόνη λύση, η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ των διατάξεων. Τίποτα λιγότερο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ