Μας ράβουν βαρύ και ασήκωτο κοστούμι

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Οσο προχωρούν οι συζητήσεις για το νέο πακέτο των 11,5 – 14 δισ. ευρώ τόσο αποκαλύπτεται ότι όλα αυτά που έρχονται θα μας εξαθλιώσουν και ακόμη και οι εμπνευστές τους δεν τολμούν να μας τα παρουσιάσουν ολοκληρωμένα και ξεκάθαρα.

Μια απλή αναφορά σε αυτά που ήδη αποφάσισαν και σε αυτά που θα έλθουν αποδεικνύουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα εξαθλιωθεί πλήρως και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα επιβιώσει.

Και αν αφήσουμε στην άκρη το 1,5 εκ. ανέργους και το 1,5 εκ. μικροσυνταξιούχους που ήδη βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και ζουν σε μια μαύρη πραγματικότητα, για τους εργαζόμενους, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους κάπως καλύτερα αμειβόμενους συνταξιούχους η κατάσταση διαμορφώνεται κάπως έτσι:

Ολοι έχουν να πληρώσουν μέχρι και το Φεβρουάριο δόσεις φόρου εισοδήματος για το 2011, επιπλέον από τον επόμενο μήνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα του πετρελαίου θέρμανσης που θα φτάσει τα 1.600 ευρώ ο τόνος ή την υπέρογκη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σαν να μην έφταναν αυτά καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ που ήδη καταφτάνει, αλλά και το ΕΤΑΚ για το 2009 και 2010.

Και ενώ όλα αυτά προβλέπονταν στα μέχρι σήμερα μέτρα έρχονται οι φωστήρες της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και μαγειρεύουν τα νέα μέτρα που θα τα μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Και ποια είναι αυτά;

Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καταργήσεις των δήθεν δώρων και επιδομάτων άδειας, κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, νέες καταργήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων και νέες απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Βαρύ και ασήκωτο το κοστούμι που μας ράβουν και δυστυχώς παρά τις θυσίες του λαού ελπίδα εντός του μνημονίου δεν υπάρχει αφού τα μέτρα συντηρούν και γιγαντώνουν την ύφεση αφού αφαιρούν χρήματα από την πραγματική οικονομία, μειώνουν τη φοροδοτική ικανότητα του λαού, εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Δυστυχώς όμως ο λαός ακόμη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, υπομένει στωικά τα μέτρα και είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσει άγαρμπα όταν θα καταλάβει ότι δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε για ψωμί και τότε αλίμονο σε αυτούς που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και σχεδιάζουν να μας εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο.   

Το τι μας περιμένει μας το είπε σήμερα το πρωί μιλώντας στο MEGA ο κ. Κοντογιάννης βουλευτής της ΝΔ. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος θα είναι ο δυσκολότερος χειμώνας μετά την κατοχή.   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ