Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

RE (Αντιγραφή)Τη δέσμευση της να στηρίξει απόλυτα- από τη θέση της Δημοτικής Αρχής- το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τον εκσυγχρονισμό του, υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, επισκεπτόμενη το Ίδρυμα στο πλαίσιο των προεκλογικών της επαφών.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι από τους πλέον βασικούς κρίκους στην αλυσίδα των δομών υγείας της πόλης και δεν χρειάζεται να υπογραμμίσει κανείς την τεράστια σημασία του στην υπόθεση της υγείας των Λαρισαίων και το Νομού. Εκείνο που χρειάζεται είναι ο  αγώνας για τη συνεχή αναβάθμιση του και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εξαιτίας των περικοπών που επέβαλε η Κυβέρνηση. Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή θα δίνουμε κάθε μέρα τον αγώνα αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της «Νέας Αρχής» κ. Ρένα Καραλαριώτου.

«Η δυναμική διεκδίκηση λύσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες ελλείψεις, να μην λειτουργούν σύγχρονα μηχανήματα. Είναι ανάγκη ο Δήμος να συντονίσει την προσπάθεια των φορέων της πόλης για να λυθούν μια και καλή αυτά τα θέματα».

Στο Νοσοκομείο η κα Καραλαριώτου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Διοικητή του κ. Θεόδωρο Κουτσιανά, τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας, κ. Λάμπρο Καραγεώργο, την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΛ, κ. Ευθυμία Χύτα και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΓΝΛ  ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου για τις ελλείψεις που παρουσιάζει το νοσοκομείο σε ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης.

Έγινε ακόμη λόγος για την  υποστελέχωση που παρουσιάζουν αρκετές κλινικές του ΓΝΛ, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας χώρου στάθμευσης ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες. Επιπρόσθετα, υπερτονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και του ΓΝΛ, ώστε να ενισχυθεί ο αγώνας των εργαζομένων για την πλήρη διοικητική ανεξαρτησία του, μέσω απόφασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και συνέχισαν συμπληρώνοντας: «Με τη συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ουσιαστικό έργο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Λάρισας, στελεχώνοντας δομές υγείας που ανήκουν στο Δήμο και έχουν μείνει έως τώρα ανεκμετάλλευτες. Επίσης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και με απόφαση της 5ης ΥΠΕ, που έχει στρατηγικό ρόλο στην αναβάθμιση του νοσοκομείου,  μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημοτικά κτίρια και δημοτικές εκτάσεις, πλησίον του νοσοκομείου, οι οποίες θα στεγάσουν νέες υπηρεσίες υγείας.»

Σημειώνοντας όλα αυτά τα θέματα, η κα Καραλαριώτου τόνισε :

«Ζούμε δύσκολες καταστάσεις στο χώρο της υγείας. Χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού του ΓΝΛ καταφέρνουμε ακόμη να έχουμε μια ικανοποιητική περίθαλψη. Μέσω του ΕΣΠΑ, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την προμήθεια σύγχρονου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι όχι απλά να συνεργαστούμε και να λύσουμε θέματα του Νοσοκομείου και του προσωπικού του, αλλά να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα του με νέες δομές και να συνδράμουμε με  κάθε τρόπο. Η ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο ΓΝΛ θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη. Όσα έργα και αν κάνει μια δημοτική Αρχή, τίποτε δεν θα έχει αξία αν αυτή δεν διασφαλίσει πρώτα και κύρια αξιόπιστες συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας των δημοτών της.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ