ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΔυναμική ήταν η παρουσία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δ.Ε.Θ. Αρχικά εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας μαζί με φοιτητές και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πορεία προς το συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζοντας στενότατο αστυνομικό κλοιό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη η αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Αττικής, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Αττικής με την παρουσία και εκπαιδευτικών από άλλες πόλεις. Στη σύσκεψη αυτή μετά από δημιουργικό διάλογο υπήρξε συμφωνία στην ιεράρχηση των αιτημάτων και έγινε κοινά αποδεκτό το πρόσφατο υπόμνημά μας, που κατατέθηκε στον Υπουργό Παιδείας κατά τη συνάντηση της 5ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ2Στη συνέχεια συμμετείχαν δυναμικά, στη μεγάλη πανεργατική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και περικοπών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα νέα φορολογικά χαράτσια και το ξεπούλημα της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ