ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΖΧΑΙΜΕΡ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκδήλωση με θέμα «Τρίτη Ηλικία και Νόσος Αλζχάιμερ» έγινε στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Ιωαννίδης Περικλής, Ιατρός-Νευρολόγος από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και η κ. Αραμπατζή Ξανθή, Ψυχολόγος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε μια ιστορική αναδρομή για τη νόσο Αλζχάιμερ και παρουσίασε τους επιδημιολογικούς παράγοντες κινδύνου και τα πιθανά αίτια της νόσου. Έκανε επίσης επεξηγηματική αναφορά στη συμπτωματολογία και στη διάγνωση της. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη θεραπεία (φαρμακευτική αγωγή και συμπτωματική αντιμετώπιση) και στην πρόληψη της νόσου.

Η κυρία Αραμπατζή αναφέρθηκε στη μνήμη και στη μάθηση στην τρίτη ηλικία και έκανε αναφορά στη σημασία της έγκυρης διάγνωσης σε προβλήματα μνήμης καθώς και σε τρόπους υποβοήθησης της. Κατέγραψε επίσης τη χρησιμότητα της νευροψυχολογικής εκτίμησης στη διάγνωση της νόσου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤέλος έγινε παρουσίαση της επιδημιολογικής μελέτης που θα αρχίσει να λαμβάνει χώρα στη Δημοτική Κοινότητα της Νίκαιας, των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της μελέτης από το Δήμο Λάρισας και επεξηγήθηκε η διαδικασία  της εξέτασης που θα πραγματοποιείται από τους ιατρούς και τους ψυχολόγους.

 

Στην εκδήλωσε που οργανώθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Α. Χατζούλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου, ο Τοπικός Σύμβουλος Γ. Ψαρούλης και πλήθος κόσμου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ