ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τον νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου ο οποίος ορκίστηκε χθες και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του και την υποδιοικήτρια Αγγ. Βαγενά συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, επικεφαλής κλιμακίου αυτοδιοικητικών και υγειονομικών του δήμου, με στόχο να συζητήσει τα φλέγοντα προβλήματα του χώρου της υγείας στο δήμο, όπως αυτά είχαν οριστικοποιηθεί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υγειονομικών δομών και των φορέων της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στους κ.κ. Αντωνίου και Βαγενά υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τη διακομιδή ασθενών από τον Τύρναβο προς τα νοσοκομεία της Λάρισας, αφού δεν υπάρχει λειτουργία του ασθενοφόρου του Κ.Υ. σε 24ωρη βάση. Μάλιστα ο κ. Σαρχώσης πρότεινε να σταθμεύει μόνιμα στον Τύρναβο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επίσης ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα άμεσης τοποθέτησης παιδιάτρου και οδοντιάτρου. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου Αμπελώνα στο οποίο για να υπάρξει ομαλή λειτουργία και να πάψει η ταλαιπωρία των ασθενών απαιτείται η τοποθέτηση ενός ακόμη γιατρού.

Ο κ. Σαρχώσης ζήτησε από τη νέα διοίκηση της 5ης ΥΠΕ μέριμνα για να αυξηθούν οι μέρες που επισκέπτεται γιατρός τα ιατρεία των τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον έκανε αναφορά στα προβλήματα καθαριότητας που υπάρχουν στο περιφερειακό ιατρείο και στα ιατρεία των τοπικών κοινοτήτων ζητώντας μέριμνα από την πλευρά της ΥΠΕ για τον καθαρισμό τους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα προβλήματα των υποδομών, την ελλιπή χρηματοδότηση για τη λειτουργία, υπογραμμίζοντας ότι φέτος ο δήμος πλήρωσε περίπου 500 ευρώ για πετρέλαιο στο κέντρο υγείας, ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα ελλείψεων και στη μηχανοργάνωση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ δήμαρχος σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη θωράκιση και την ασφάλεια του κέντρου υγείας ιδιαίτερα τις ώρες της εφημερίας αφού είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα οι επιθέσεις που δέχονται γιατροί και νοσηλευτές.

Τέλος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ΥΠΕ στην αποδοχή της δωρεάς ενός απινιδωτή και ενός καρδιογράφου που έκανε στο περιφερειακό ιατρείο Αμπελώνα ο κ. Γεώργιος Αρχοντής.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες η πρόεδρος του δ.σ. Ρ. Σουρλατζή, ο αντιδήμαρχος Κ. Χρυένδρων και Αργυροπουλίου Κ. Κουτσουνάκος, Χ. Τασούλας, Κ. Κουτίνας, η διευθύντρια του Κ.Υ. Αν. Νικητίδου και οι γιατροί Ευθ. Παπαευθυμίου και Γ. Αντωνόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ