ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς για τους οποίους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, αλλά και σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του επίτιμου προέδρου του ΣΕΓΑΣ Γ. Κατσιμπάρδη ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΕΑΚ Λάρισας το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Α/Γ-Κ23

με οποίο έκλεισε ο κύκλος των Συλλογικών υποχρεώσεων για το 2018.

Τους αγώνες σημάδεψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Οδυσσέα Μουζενίδη με 19.46μ. στη σφαιροβολία μετά από έντονο συναγωνισμό, ενώ στους αγώνες καταρρίφθηκαν πολλά ατομικά ρεκόρ και σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις.

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων ξεχώρισε η μάχη στα 200 μέτρα γυναικών, όπου με έντονο συναγωνισμό και ξεπερνώντας τον εαυτό της η Ολυμπία Μπέκου-Φέρρες επικράτησε στη μάχη για το χρυσό της Βάγιας Δάμπλια και με 24.81 αναδείχτηκε νικήτρια βελτιώνοντας το προσωπικό της ρεκόρ (24.91). Η κούρσα κρίθηκε στα τελευταία μέτρα και η Βάγια Δάμπλια πέτυχε 25.02 ενώ η τρίτη της κούρσας Δήμητρα Τσιώπου τερμάτισε σε 25.15.

Ο έντονος συναγωνισμός στα 5.000μ γυναικών απέδωσε ένα ατομικό ρεκόρ. Το πέτυχε η Ισαβέλα Κοτσαχείλη με 17.07.29 (προηγούμενη επίδοση 17.33.15) η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση η Ζωή Ανδρικοπούλου 17.09 και στην τρίτη η Ειρήνη Μιχαλά 17.24.76, ενώ θρίλερ είχαμε στις ρίψεις και πιο συγκεκριμένα στον ακοντισμό, αφού κυριολεκτικά στην τελευταία βολή άλλαξε χέρια το χρυσό μετάλλιο καταλήγοντας στον Λεωνίδα Κολώνια που έριξε το ακόντιο στα 66.39μ. αφήνοντας το ασημένιο στον Κώστα Μυλωνά που έριξε 65.50μ. και το χάλκινο στον Αρη Περιστέρη 64.62μ.

Πολύ καλός αγώνας με εναλλαγές στις πρώτες θέσεις και στο άλμα σε μήκος των νέων. Τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Περιστέρης με 7.54μ.. Ο Δημήτρης Μονόπωλης ήταν δεύτερος με 7.40μ και στην τρίτη θέση ο ΑΛέξης Αργυρόπουλος με 7.39μ.

Πρωταθλητής σύλλογος τόσο στους νέους όσο και στις νέες αναδείχτηκε ο ΓΣ Κηφισιάς ο οποίος συγκέντρωσε 88  και 127 βαθμούς αντίστοιχα. Στους νέους δεύτερος σύλλογος ο ΓΑΣ Χολαργού 77 και τρίτος ο Πανελλήνιος 59 βαθμούς, ενώ στις νέες δεύτερος ο Πανιώνιος με 107 και τρίτος ο ΣΑΠΚ Νεάπολης 81 βαθμούς.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ