ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Ενας νέος παιδικός σταθμός αναμένεται να ανεγερθεί στη συνοικία της Ανθούπολης στη Λάρισα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων εγκρίθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής και η μελέτη του έργου, ενώ επόμενο βήμα αποτελεί η δημοπράτηση του. 

Η δημιουργία ενός παιδικού σταθμού αποτελούσε επιθυμία της γειτονιάς της Ανθούπολης για πολλά χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως το δημοτικό οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί ο νέος παιδικός σταθμός έχει χαρακτηριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως κατάλληλος για την ανέγερση του συγκεκριμένου έργου. Ο νέος παιδικός σταθμός πρόκειται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών της Ανθούπολης αλλά και της Νέας Πολιτείας. Το κτίριο του σταθμού θα βρίσκεται κοντά στις σχολικές μονάδες της συνοικίας και θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Σύμφωνα με την μελέτη, το κτίριο θα έχει κάλυψη 354,22 τ.μ. και δόμηση 1.037,06 τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος παιδικός σταθμός θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:

• Υπόγειο εμβαδού 354,22 τ.μ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, χώρο πυρόσβεσης κλπ.
• Ισόγειο, δομήσιμης επιφάνειας 314,22 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους 38,80 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, κουζίνα με αποθήκη τροφίμων, χώρο για το προσωπικό, γραφείο διεύθυνσης, WC Α.Μ.Ε.Α., WC νηπίων και WC προσωπικού – κοινού.
• Όροφος, δομήσιμης επιφάνειας 354,22 τ.μ., ο οποίος θα περιλαμβάνει γραφείο πολλαπλών χρήσεων, μόνωση, αίθουσα ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, χώρο αλλαγής βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων Α.Μ.Ε.Α., αίθουσα απασχόλησης νηπίων Α.Μ.Ε.Α. και WC Α.Μ.Ε.Α. νηπίων.

Ο Θάνος Αδαμόπουλος, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων δήλωσε για την ανέγερση του νέου έργου:

«Πρόκειται για ένα έργο που η γειτονιά της Ανθούπολης το ζητούσε για πολλά χρόνια. Ως κάτοικος της συνοικίας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την εκπόνηση της μελέτης στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σούλτη, στην Γενική Γραμματέα του Δήμου Βάσω Μοσιάλου, αλλά και στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαβίδη, ο οποίος δούλεψε προσωπικά για τη σύνταξη της μελέτης».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ