ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΕΛΕΡ με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να δώσει χρίσμα σε υποψήφιο δήμαρχο ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αισθάνεται την υποχρέωση να διευκρινίσει τα εξής:

Η λογική των χρισμάτων είναι και λανθασμένη και ξεπερασμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΕΛΕΡ ακολουθώντας τα πολιτικά συμπεράσματα και τις κατευθύνσεις του πολιτικού του φορέα δηλώνει απερίφραστα ότι οι όποιες υποψηφιότητες και πρωτοβουλίες πρέπει να είναι αποτέλεσμα αυτοδιοικητικών κινήσεων, παρατάξεων, συλλογικοτήτων. Αυτές  και μόνο αξιοποιώντας το καινούριο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» μπορούν και πρέπει να συνθέσουν και να συνενώσουν ιδέες, προτάσεις και να αποφασίσουν τα του οίκου τους.

Οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες είναι ικανές με γνώμονα τις ανάγκες τους να διεκδικήσουν δημοτικές αρχές που να εμπνέονται από διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχή και αλληλεγγύη.

Γι αυτό δηλώνει ότι ούτε χρειάζεται ούτε είναι σκόπιμο να μπει στη λογική των χρισμάτων.

Σ.Σ.: Η οργάνωση Κιλελέρ του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com για το θέμα των στηρίξεων που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους του νομού το οποίο μεταξύ άλλων για το δήμο Κιλελέρ ανέφερε:

“Από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών σχημάτων στο δήμο Κιλελέρ γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα και “Πάμε Κόντρα” του κ. Β. Μακατού και όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό κ. Μούσιο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ