ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛ. ΝΑΣΣΗ

Για τις δυνατότητες συνεργασίας του Τυρνάβου με περιοχές της Ιταλίας και της Ισπανίας μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής

Τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για την αυτοδιοίκηση, την πορεία του δήμου Τυρνάβου και τις ευρωεκλογές με τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου είχαν χθες στο πλαίσιο της περιοδείας τους στο νομό Λάρισας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Δ. Παπαδημούλης και η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής Ολγα Νάσση.

Οι κ.κ. Παπαδημούλης και Νάσση ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Π. Σαρχώση για τα χαρακτηριστικά του δήμου Τυρνάβου και για το αποτύπωμα που θέλει να αφήσει στο δήμο η σημερινή δημοτική αρχή και μίλησαν για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ισχυρού brand name Τύρναβος που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή, την ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι δύο υποψήφιοι αφού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δήμαρχο και στο συνδυασμό του στις εκλογές της 26ης Μαΐου ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελείται στο δήμο αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών, αφού από τις κάλπες θα πρέπει να αναδειχθεί μία τέτοια πλειοψηφία που θα ακυρώσει το σενάριο για ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον ανθέλληνα Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Ο κ. Παπαδημούλης στάθηκε ιδιαίτερα και στις προσπάθειες που έγιναν από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για να αλλάξει ο κανονισμός 1839 για τη χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ, ώστε να φτάσει στο 100% η συγχρηματοδότηση τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και να ολοκληρωθούν 2.000 και πλέον ημιτελή έργα που “κληρονόμησε” το 2015 η κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Παπαδημούλης, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες των πλούσιων χωρών του Βορρά για μείωση των κονδυλίων προς το φτωχό νότο, τόνισε ότι στις συζητήσεις για τη νέα ΚΑΠ η Ελλάδα πέτυχε να εισάγει νέα κριτήρια χρηματοδότησης του πρωτογενή τομέα που οδηγούν σε αγροτικές επιδοτήσεις ίσες με 580€ ανά εκτάριο, αυξημένες σε σχέση με αυτές που εισπράττει σήμερα η χώρα όταν σε άλλες χώρες επέρχεται μείωση ακόμη και της τάξης του 28%.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Στη χθεσινή συνάντηση στο δημαρχείο του Τυρνάβου αίσθηση προκάλεσε η η κ. Νάσση η οποία είναι και πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, όταν κάλεσε το δήμο Τυρνάβου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνουν διάφορα διακρατικά προγράμματα της Ε.Ε. για να μπορέσει να δημιουργήσει προοπτικές για την ανάδειξη και προστασία των τοπικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι η Σικελία όπου ζει η ίδια σε συνεργασία με περιοχές της Ισπανίας προωθούν δράσεις για σημαντικά προϊόντα των περιοχών τους με σπουδαία αποτελέσματα. Μάλιστα προσφέρθηκε να συμβάλει στις όποιες ενέργειες αποφασίσει να προωθήσει ο δήμος στην κατεύθυνση αυτή, για το παραδοσιακό τσίπουρο ή και για άλλα τοπικά αντιπροσωπευτικά προϊόντα.

ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Με την ευκαιρία της χθεσινής επίσκεψης στο Τύρναβο ο κ. Παπαδημούλης ενημερώθηκε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου για το θέμα της μη καταβολής αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους της περιοχής που έχασαν λόγω καταρροϊκού πυρετού τα κοπάδια τους και δεσμεύθηκε να συζητήσει το πρόβλημα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία σύννομη λύση.

Επίσης ενημερώθηκε για το γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκτροφείς βοοειδών πάχυνσης με την εξισωτική στα νεογέννητα βοοειδή που δηλώνονται με καθυστέρηση στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα και σύντομα θα επικοινωνήσει με τους κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΑΣΕΠΟΠ

Οι κ.κ. Παπαδημούλης και Νάσση, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τον Οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης και τους διευθυντές για τον πορεία και τα θέματα που απασχολούν το συνεταιρισμό, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν και τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Τέλος αργά το μεσημέρι βρέθηκαν και στο Αργυροπούλι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ