ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της 84ης Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με σκοπό την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση πολιτών κάθε ηλικίας διοργάνωσε ειδική διαδραστική ενεργειακή εκδήλωση για μαθητές με σκοπό αφενός να ενημερωθούν για το φαινόμενο

της Κλιματικής Αλλαγής, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το όφελος από την παραγωγή ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, αφετέρου να εξοικειωθούν με τις έννοιες: έξυπνα δίκτυα, έξυπνα σπίτια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν 35 μαθητές δημοτικών σχολείων του Τυρνάβου (από τα 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου) προσκεκλημένοι από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Οι Σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συνδιοργάνωσαν την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη τα έξοδα της οποίας καλύφθηκαν από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ .

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση που συντόνισε ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας, σχεδίασαν το δικό τους «έξυπνο σπίτι» και έφυγαν από την εκδήλωση με δωράκια και πολλά χαμόγελα και υπόσχεση για μελλοντική συνεργασία με τον κύριο Παπαχρήστου.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα περίπτερα της ΔΕΘ και είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» με ρομπότ, να «επισκεφθούν» την τιμώμενη χώρα, Ινδία αλλά και να πιλοτάρουν μαχητικά αεροπλάνα και να κάνουν πτώσεις με αλεξίπτωτα.

Οι Διευθύντριες των σχολείου και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν τόσο την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ όσο και τα προεδρεία των Συλλόγων γονέων των δύο σχολείων για την μοναδική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ