ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 6ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΕΛΟΝΟΣΙΑ

Πρόκειται για εισαγόμενο κρούσμα

Με ελονοσία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας ένα 6χρονο παιδάκι που πηγαίνει στην α’ τάξη δημοτικού σχολείου της περιοχής το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του είναι σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το παιδάκι αποτελεί εισαγόμενο κρούσμα αφού επισκέφθηκε πρόσφατα με τους γονείς του τη Νιγηρία και επέστρεψε πριν από περίπου 20 – 25 ημέρες στο χωριό. Στο σχολείο δεν πήγε τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφού όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του με την επιστροφή άρχισε να εμφανίζει πόνο στο ένα του χεράκι και συμπτώματα που ο ιδιώτης γιατρός που επισκέφθηκε η οικογένεια με το παιδί τα απέδωσε σε πιθανή γρίπη που εκδηλώνεται αυτήν την περίοδο. (Αλλωστε τα συμπτώματα της ελονοσίας μοιάζουν με αυτά της γρίπης)

Αφού η οικογένεια είδε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και η υγεία του παιδιού παρουσιάζει επιδείνωση αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου έγινε η διάγνωση της ελονοσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε άλλα άτομα ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ούτε στο σχολείο πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια απολύμανσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ