ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΕΡΓΙΟ ΜΑΡΟΥΔΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση των Οργανώσεων Λάρισας ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νΚΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος Σέργιος, νέος και αξιοπρεπής, σε ηλικία 43 ετών.

Παιδί της βιοπάλης και του μεροκάματου, άνθρωπος που δε φοβόταν το μόχθο, την κούραση και τις δυσκολίες της ζωής. Γνήσιο κομμάτι του λαού μας και ειδικά της νέας γενιάς, αυτής που βίωσε την κρίση και την τρομοκρατία στα πιο παραγωγικά της χρόνια. Αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες σφυρηλατήθηκε ο ορμητικός, θαρραλέος και τολμηρός του χαρακτήρας. Γι’ αυτό και ήταν πάντα ειλικρινής, με τη ζεστή αυτή ειλικρίνεια που δεν κρύβει τα εμπόδια και τις παγίδες της ζωής αλλά σου εξηγεί ότι μαζί μπορούμε να τα υπερνικήσουμε όλα.

Έτσι ήταν ο Σέργιος που γνωρίσαμε και μας τίμησε με το να είναι μέλος. «Σύντροφοι προχωράμε μαζί» συνήθιζε να λέει μπροστά σε κάθε δυσκολία. Ένα αίσθημα ηρεμίας και μαχητικότητας σε συνέπαιρνε όταν βρισκόσουν δίπλα του, είτε στο δρόμο, είτε στις αίθουσες των συζητήσεων.

Ο Σέργιος ήταν ένας κομμουνιστής του 21ουαιώνα. Φάρος ηθικής, πολιτισμού με το αλύγιστο φρόνημα που κατακτήθηκε μέσα στους αγώνες. Με τη στάση ζωής του, τόσο στον δημόσιο πολιτικό βίο, όσο (και ίσως περισσότερο ακόμα) στις προσωπικές του στιγμές μας αποκάλυπτε την πάστα των μελλοντικών ανθρώπων. Αυτών που δε θα ζουν μέσα στο άγχος και τον τρόμο του ανταγωνισμού και της κατανάλωσης, αλλά μέσα στην ηρεμία και τη δημιουργικότητα του αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελεύθερης, δημοκρατικής και ειρηνικής.

Γι αυτό και ήταν πάντα αφοσιωμένος στα ιδανικά της εργατικής τάξης και της επανάστασης. Γι αυτό και θεωρούσε την οργανωμένη συλλογική πάλη αναγκαίο όρο για τη νίκη του καταπιεσμένου λαού μας. Πάντα πρόθυμος, μαχητικός και ανιδιοτελής πάλεψε για χρόνια μέσα από τις γραμμές της οργάνωσης μας για έναν κόσμο ανθρώπινο, απελευθερωμένο από κάθε εκμετάλλευση και ταξική διάκριση, για την επαναθεμελίωση του σύγχρονου κομμουνισμού.

Αγαπημένε Σέργιε, σου οφείλουμε έναν όρκο τιμής στα ιδανικά και στους αγώνες μας. Ότι έχτισες θα το μεγαλώσουμε κι άλλο και ότι πολέμησες θα το πολεμήσουμε με ακόμα περισσότερη ορμή. Το χαμόγελό σου και η ευθύτητα σου έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις καρδιές μας.

Εκφράζουμε ιδιαίτερη οδύνη και θλίψη με αυτόν, τον ύστατο χαιρετισμό μας. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους. Θα σταθούμε δίπλα τους όπως κι εσύ σε όλους μας.

Θα είσαι πάντα μαζί μας στις κόκκινες σημαίες του μέλλοντος, στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Η ημερομηνία και ο χώρος της πολιτικής κηδείας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

21/02/2022

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ